Print

 

 

 

TOP 2.1.3-16-ZA1-2020-00007 “Csatár Község belterületi csapadékvíz elvezetés fejlesztése I. ütem”

 

 

 

RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS A PROJEKTRŐL

 

 

A TOP 2.1.3-16-ZA1-2020-00007 azonosítószámmal, „Csatár Község belterületi csapadékvíz elvezetés fejlesztése I. ütem” címmel nyilvántartott pályázatot a Támogató 2020. 12. 04. napján 39.696.441 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte meg, melyhez a 100 %-os támogatási intenzitásnak köszönhetően az Önkormányzatnak nem szükséges saját erővel hozzájárulnia. A támogatási szerződés 2021. 02.12. napján hatályba lépett.

A beruházás célja: a tervezési területre lehulló csapadék biztonságos bevezetése a befogadóba, átlagos esőzések idején a területen élők komfortérzetének javítása, nagyobb csapadék során az ingatlanok megóvása a vízkártól, továbbá annak biztosítása, hogy a lehullott csapadék az utak, ingatlanok helyett az árkokban, vízelvezető vápában, szegélyek mellett gyűljön össze. A megvalósítani kívánt fejlesztéssel az érintett településrészen a nagy intenzitású csapadékeseményeket a tervezett vízelvezető létesítmények nagy biztonsággal képesek kezelni.

Jelen fejlesztés Csatár teljes területén történő csapadékvíz-kezelés korszerűsítésének első ütemeként valósulhat meg a Magyar Közút 319/1 és 319/2 hrsz-ú területén, a Kossuth Lajos utca külső falurészbe eső szakaszán.

Az engedélyes kiviteli terv elkészült.

A csapadékvíz elvezető hálózat tervezésekor figyelembe vettük a meder megfelelő méretezését és csapadékvíz elvezető rendszer terhelésének csökkentésére törekszünk a csapadékvizek helyben tartásának ösztönzésével, szemléletformálással.

A tervezett fejlesztés közvetlenül kapcsolódik Csatár Község belterületén szükséges közlekedés-fejlesztési és közterület-hasznosítási célokhoz. (járdaépítés, parkosítás, életminőség-javító fejlesztések)

A projekt előrehaladásáról folyamatos tájékoztatást adunk.

A kedvezményezett neve és elérhetősége: Csatár Község Önkormányzata

8943 Csatár, Kossuth u. 1. Tel: 92/695605