Print

Magyar Falu Program sikeres pályázatai, melyek 2020-ban megvalósultak:

 

Az Óvoda udvar felújítása keretében szabadidő és sportlétesítmények elhelyezése és burkolatépítés valósul meg várhatóan május végéig. Az udvar felújítása tartalmaz térköves burkolat kialakítást, 2 db játszóeszköz elhelyezését, a környezettudat fejlesztése érdekében fűszerládát, virágosládákat, hulladékgyűjtőt. Az egészséges mozgásra való ösztönzés érdekében tanulóbicikliket szerzünk be és biciklitárolót alakítunk ki. Mindezek a környezet minőségének növekedéséhez, a gyermekek egészséges fejlődéséhez, komfortérzetének javításához, környezettudatának fejlődéséhez járulnak hozzá. A projekt végrehajtását követően – az óvodában eddig is folyó magas színvonalú pedagógiai munka mellett – az ellátás szolgáltatási minősége is megnő. Az elnyert támogatás összege: 4.978.971 Ft

 

A Falu és tanyagondnoki szolgáltatás támogatása keretében a régi falugondnoki gépjármű cseréje, új gépjármű - VW Transporter Kombi HT 2.0. TDI - beszerzése és üzembe helyezése valósul meg, amely alkalmas a falugondnoki szolgálat hatékony ellátására. Községünkben a falugondnoki szolgálat 1997. október 1-jétől működik. Falugondnokunk, Nemes Józsefné Irén a munkáját a - több, mint 10 éve, 2009. év elején beszerzett - FIAT Scudo kisbusszal végzi, amely az utóbbi években többször javításra szorult. A falugondnoki szolgálat még hatékonyabb működéséhez az új gépjármű beszerzése nagymértékben hozzájárul. A pályázat keretében vállaltuk, hogy a régi kisbuszt átadjuk a Miniszterelnökség által kijelölt határon túli magyar szervezet számára. Az új autó néhány héten belül rendelkezésünkre áll. Az elnyert támogatás összege: 15.000.000 Ft

 

 

 

Magyar Falu Program sikeres pályázatai, melyek 2021-ben kerültek megvalósításra:

 

1.Elhagyott ingatlan közösségi célra történő megvásárlása: A Táncsics utca és a Kossuth Lajos utca sarkán lévő ingatlan megvételére és területrendezésére, parkosítására nyújtottunk be sikeres pályázatot, ahol a későbbiekben – remélhetőleg újabb pályázati forrásból - játszóteret és közösségi színteret – kemencével, kiülővel - szeretnénk kialakítani. A támogatás összege: 4.473.500 Ft

 

 

2. Orvosi eszközök beszerzése: Az orvosi ellátás biztosításához új eszközöket vásárolhattunk, amelyek segítséget jelentenek a háziorvosi tevékenység ellátásában. A támogatás összege: 1.757.694 Ft.

 

 

3.Önkormányzati utak felújítása: A Sport utca és külterületi folytatásának felújítása 2020. őszén megtörtént. Az elnyert támogatás: 9.099.998 Ft.

 

 

4. Kommunális eszközök beszerzésére 1.954.596 Ft támogatásban részesültünk, amelynek keretében fűnyíró traktort, kézi fűnyírót, magassági motoros ágvágót és aggregátort szerzett be önkormányzatunk. 

 

Magyar Falu Program - Orvosi eszköz

 

Magyar Falu Program

Projekt azonosító száma

MFP-AEE/2020

Projekt címe

Orvosi eszköz

Kedvezményezett neve:

Csatár Község Önkormányzat

Támogatás összege

1.757.694,-Ft

Támogatás mértéke

100%

Projekt befejezési dátuma

2020. november 30.

 

Csatár, Kossuth Lajos utca 25. szám alatti közösségi házban biztosítja önkormányzatunk a háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátást. E pályázat keretében beszerzendő eszközökkel kívánjuk a háziorvosi szolgáltatás színvonalát javítani. Az eszközök segítik helyben a gyors diagnózis felállítását, a súlyos szövődmények elkerülése érdekében. Lehetőséget teremtenek a szűrővizsgálatok településen történő elvégzésére. Az alapellátások korszerűbb feltételek között láthatóak el.

Felelős állattartás elősegítése: önkormányzatunk 632 187 Ft támogatásban részesült az ebek és macskák állatorvos által elvégzett ivartalaníttatása, veszettség elleni védőoltása és/vagy mikrochippel történő megjelölése érdekében.