Print

Csatárért Közalapítvány

A Csatárért Közalapítvány 1999-től működik a Zala megyei településen.
Célja Csatár község természeti és épített környezetének megóvása, arculatának fejlesztése, műemlékeinek védelme, az infrastruktúra fejlesztésének elősegítése, továbbá az óvodai, valamint az alap- és középfokú oktatási intézmények keretében ellátott hátrányos helyzetű gyermekek fejlődésének segítése, a kiemelkedő képességűek felkarolása, a helyi nevelési intézmények és a lakosság kulturális, szabadidős és sporttevékenységével kapcsolatos kezdeményezéseinek támogatása, felkarolása. Célkitűzései közé tartozik ezen kívül az egészségügyi ellátás javításának támogatása, a néprajzi, népművészeti, vallási értékek felkutatása, megőrzése, a közösségi tevékenységi formák bővítése és a hagyományteremtés. Közreműködik a lakosság közművelődési igényeinek kielégítésében és a tömegtájékoztatás fejlesztésében. Támogatja a vagyonvédelmi tevékenységeket és patronálja az amatőr művészeti csoportokat.
Mindezek érdekében rengeteg kulturális műsorban, sport és vidékfejlesztéssel kapcsolatos programban vállalt jelentős szerepet a közalapítvány.
Az 1997-től hagyományőrzővé vált Pünkösdi utcabált ma már minden tavasszal az alapítvány szervezi, zenés ébresztővel és kulturális műsorral egybekötve.
A Csatárért Közalapítvány a Bíborka Néptánccsoport egyik patronálója.

Elérhetőség:

E-mail: alapitvany@csatar.hu
Az alapítvány nagy hangsúlyt fektet a hagyományőrzésre:


Busójárás
Karácsonyi ünnepi programok
Májusfaállítás
Pünkösdi utcabál
Húsvéti locsolkodás
Szüreti mulatság